6. Poli maraton

Aerodrom Moškanjci

Već šesti put zaredom vozili smo bicikl na Poli maratonu. Na tradicionalnoj biciklističkoj trci učestvovalo je više od 6500 biciklista.

Cela biciklistička Slovenija bila je na Poli maratonu. Na tradicionalnom 6. Poli maratonu okupilo se gotovo 7000 ljubitelja biciklizma. Bez sumnje, Poli maraton ostao je najveći rekreativni biciklistički događaj u Sloveniji.

Organizatori su pripremili dve tradicionalne staze: 30-kilometarski Mini i 60-kilometarski Maxi Poli maraton. Ove godine iznenadili su nas i trećom, kraćom, 18-kilometarskom stazom nazvanomPoli light maraton.

Nakon vožnje bicikla, učesnici su se poslužili zdravim i ukusnim proizvodima Perutnine Ptuj.

Bogati program priređen je na startno-ciljnom prostoru na aerodromu Moškanjci kod Ptuja. Uz biciklizam, ljude su zabavljali Atomik Harmonik i Dornavske mažoretkinje. Navijalo se i za policajce bicikliste, koji su se u okviru Državnog biciklističkog prvenstva policajaca takmičili u vožnji po poligonu. Za najmlađe učesnike bio je organizovano besplatno animacijsko čuvanje sportske škole Juhuhu iz Ptuja. Već treću godinu zaredom , predstavila se i Slovenačka vojska. Uporedo sa Poli maratonom, održano je i takmičenje u umetničkim skokovima padobranom.

A titulu najatraktivnijeg trenutka, sigurno zaslužuje start velikog broja biciklista što se može videti samo na Poli maratonu.

Nazad na spisak