Kukuruzne tortilje sa mlevenim mesom i Poli

60 min. sa obe ruke
  • 500 g POLI
  • 500 g mlevenog mesa
  • 200 g luka
  • maslinovo ulje
  • 280g kuvanog kukuruza
  • 280g pasiranog graška
  • 280g pasiranog paradajza
  • 280g ljutog salsa sos
  • 120 g narendanog parmezana
  • 2 paketa kukuruznih tortilja
  • 3 dl kiselog mleka
  • 300 g sveže salate
  • začini, so, mleveni biber

Na maslinovom ulju pržite sitno iseckan luk do zlatno-žute boje, ubacite mleveno meso, posolite i dinstajte. Dodati na kocke narezan POLI i pržiti dok voda ne ispari a zatim začiniti, posoliti i pobiberiti. Potom u smesu dodati kukuruz, grašak, pasirani paradajz i salsa sos po ukusu, sve dobro promešati i ubaciti parmezan. Tortilje podgrejati u pećnici ( približno 5 minuta), premažite ih pripremljenim nadevom, ukrasiti salatom i servirati sa kiselim mlekom.