Pirinač sa tikvicama i Poli

30 min. sa obe ruke
  • 250g POLI
  • 100g tikvica
  • 300g pirinča
  • 50g mesnate slanine
  • 80g crnog luka
  • iseckani beli luk
  • iseckani peršun
  • 0,5 dl belog vina
  • Kocka kokošije supe (prelijte je sa više vode kako bi bila manje slana)
  • 50g maslaca
  • 80g narendanog parmezana
  • so, mleveni biber

U tiganju istopite 1 kašiku (20g) maslaca, dodajte kocke slanine, iseckani crni i beli luk. Kada luk porumeni, dodajte na šnite iseckane tikvice i malo propržite. Ubacite pirinač i još pržite. Prelijte belim vinom i sačekajte dok ne ispari. Tokom kuvanja (15 min.), pirinač stalno mešajte i dolivajte vrelu kokošiju supu. Pred kraj kuvanja dodajte naseckani peršun i POLI iseckan na kockice. Kuvani pirinač (mora biti gust) posolite i pobiberite. Izmešajte preostali maslac i parmezan. Pirinač poslužite uz ukusnu sezonsku salatu.