Pita od palačinki sa Poli

60 min. sa obe ruke
  • slano testo za palačinke (1 jaje, 1 dl mleka, 100g belog brašna, so)
  • 250-300g sira
  • 250-300g POLI
  • 100g sveže crvene paprike
  • 200g bešamela
  • maslac za premazivanje posude

Ispecite palačinke i pustite ih da se ohlade.

Ukoliko stvarno ne možete da odolite, gricnite koju dok je još topla. POLI i sir narendajte, a papriku iseckajte na sitne kocke. Na dno velike vatrostalne posude stavite jednu palačinku, po njoj ravnomerno premažite ¼ nadeva od POLI kobasice, sira i paprike (po želji možete dodati i naseckani luk). Prekrijte drugom palačinkom i postupak ponovljajte do vrha posude (trebalo bi da bude 4 sloja). Zadnju palačinku premažite bešamelom i pospite sa ostatkom sira. Pecite na 190 °C približno 20 minuta dok pita ne postane zlatno-žuta i hrskavo zapečena.