Poli na kineski način

40 min. s levom rukom
  • 220 g POLI mini
  • 160 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta feferona
  • 400 g kineskog kupusa
  • 200 g sveže zelene paprike
  • 150 g bambusovih klica
  • 150 g soja sosa
  • Gustin
  • 400 g pirinča
  • ulje za prženje
  • so, mleveni biber

Na vrućem ulju pržite naseckani crni i beli luk, kada porumeni dodajte na rezance narezani kineski kupus, naseckane feferone, babusove klice, svežu zelenu papriku, soja sos i prelijte sa 1 dl vode. Pokriveno dinstajte nekoliko minuta, dok povrće ne omekša. Kada je dovoljno mekano, dodajte šnite POLI mini i po potrebi zgusnite Gustinom. Posolite, pobiberite i poslužite sa kuvanim pirinčem. Pirinač operite i prelijte sa hladnom vodom. Nakon ključanja pirinač kuvajte na jakoj vatri približno 5 minuta, zatim vatru smanjite na minimum i pokriveno kuvajte još 20 minuta. Tokom kuvanja pirinča ne sklanjajte poklopac. Pre serviranja pirinač posolite. Ukoliko želite da impresionirate goste, pirinač poslužite sa kineskim štapićima.

Preporučujemo da baratanje štapićima prvo malo trenirate.