Poli sa tikvicama

60 min. sa obe ruke
  • 400 g POLI
  • 300 g tikvica
  • 150 g mesnate slanine
  • 200 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 jaja
  • 100 g pirinča
  • 2 dl kiselog mleka
  • 100 g narendanog parmezana
  • naseckani peršun
  • ulje za prženje
  • so, mleveni biber

Na kocke narezanu slaninu, naseckani crni i beli luk pržite na vrućem ulju. Dodajte na kockice narezane tikvice i dinstajte dok ne puste vodu. Nakon toga dodajte pirinač, posolite, pobiberite i pokriveno dinstajte dok pirinač ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode. Ohladite. Ohlađenom pirinču dodajte kockice Polija, jaje i ½ kiselog mleka. Sipajte u nauljeni pekač i prelijte sa mešavinom 2 jajeta, ½ kiselog mleka i narendanim sirom. Pecite na 150°C 25 minuta. Pažljivo otvorite pećnicu, oduševljeno se nasmešite svojoj majstoriji, narežite je na kocke i poslužite sa sezonskom salatom.