Umak za testeninu s bundevinim uljem i Polijem

20 min. s levom rukom
  • 150g POLI
  • 4 kašike bundevinog ulja
  • 150g luka
  • 2 paradjza ili 1 kašika pirea od paradajza
  • 2 kašike belog brašna
  • 2 listića bosiljka
  • 1dl vode
  • so, mleveni biber

Kada je želudac prazan a vreme za pripremu komplikovanih jela nemate, pravo je vreme za testeninu s POLI kobasicom. POLI izrežite na centimetar velike kocke. Luk iseckajte i zajedno sa Polijem propržite na bundevinom ulju. Kada luk porumeni, dodajte oljušteni paradajz ili pire od paradajza i brašno, promešajte i prelijte vodom. Dodajte naseckani bosiljak i dinstajte. Kada se umak zgusne i malo potamni, posolite, pobiberite i pustite neka provri. U međuvremenu spremite omiljenu testeninu i prelijte je pripremljenim umakom.